Periféria Kanizsa Kft.
8800 Nagykanizsa,
Takarék u. 5/B

Tel: +36 30 997 2795
Fax: +36 93 314 980

info@periferiakanizsa.hu

Rovinj és környéke

Isztria félsziget

Amikor meghallják a régi népi hangszereket, megisznak egy cappucinót a tenger menti kávézók egyikében, amikor a turisztikai központ nagyvárosi lüktetése felidézi az évszázadokat, évezredeket orzo városi utcák romantikáját – ez Isztria.
Az Adria felső részének mediterrán világa kék tengerével, verofényes ligeteivel, szélfútta szigeteivel, velencei kikötovároskáival nekünk karnyújtásnyira vannak.Kiépített vagy elhagyatott strandok, kristálytiszta tengervíz, osrégi hegyi városkák, a déli élet oldottsága és vendégszeretete várja itt a látogatókat.
Két kulturális régió, az itáliai és a szláv fonódik össze ezen a vidéken, nyelvek és konyhák keveredve egymással. Száz évnél régebb óta nyugozi le a nyaralni vágyókat, a napra éhezoket, a kempingezést kedvelőket és a vízi sportok szerelmeseit az Isztria.

Rovinj / Rovingo

A mély öblök és földnyelvek szaggatta part elott fehér sziklák közé szorult kis zöld szigetek tarkállnak, s e csodálatos kék, zöld, fehér kavalkád közepén, ahol a föld és a tenger összeérnek a nap alatt, a város körvonalai bontakoznak ki.

A házakkal benott domb felett a dóm vörös teteje, égre nyúló, karcsú, csúcsos tornyával szinte lebegni látszik.

Ezt a felejthetetlen képet kínálja Rovinj, a nyugat-isztriai part legszebb városa.

Brioni szigetek

Limski fjord

Plitvicei tavak

Pula